Vanzari dezamagitoare pentru BMW Seria 5 GT in SUA

Potrivit publicatiei Automotive News, cei de la BMW North America sunt dezamagiti de vanzarile modelului Seria 5 Gran Turismo. Lansat anul trecut in SUA ca inlocuitor pentru noul cinciar break, BMW Seria 5 GT a fost unul din cele mai criticate produse din ultimii ani.

BMW Seria 5 GT este o masina realizata de la interior spre exterior, si cu exteriorul reprezentand o combinatie dintre un crossover, ca X6, si un break. Pe baza studiilor initiale realizate de BMW, a rezultat ca BMW Seria 5 GT va atrage clientii aflati in cautarea luxului, a spatiului si a performantei, dar care nu vor sa cheltuie mai mult pe un Seria 7 full option sau vreun alt model SAV. Adrian van Hooydonk a confirmat faptul ca studiul a dezvaluit existenta unei categorii de clienti mai in varsta, pentru care pozitia clasica la volanul modelului BMW Seria 5 Sedan este prea sportiva, dar pentru care pozitia la volan intr-un X5 sau X6 ar fi prea inalta.

Se pare insa ca ideea n-a avut succes in SUA. Potrivit lui Jim O’Donnell, CEO BMW North America, vanzarile de 5 GT in SUA au fost mai scazute decat se astepta, si in mod interesant, cinciarul GT a ‘furat’ din clientii modelelor familiei Seria 7. O’Donnell a declarat ca se astepta ca masina sa atraga in schimb cumparatori de BMW Seria 5 Break.

Mai mult, o parte din clientii de BMW Seria 5 Touring au preferat o masina concurenta, de la Mercedes-Benz.

„Sunt dezamagit de faptul ca am crezut ca multi din clientii de BMW Seria 5 break vor alege versiunea GT”, a mai spus O’Donnell. „De fapt, nu asta s-a intamplat. Am pierdut acei clienti in favoarea competitiei – in special Mercedes-Benz.

„Modelul GT a atras clienti de Seria 7 si Seria 5 si de la concurenta”, a mai adaugat el, „dar nu i-a adus pe cei de break pe care ii asteptam”

In Florida de exemplu, 10% din posesorii de BMW Seria 7 si-au inlocuit masina cu un model Seria 5 GT, dupa spusele lui O’Donnell.

In SUA, pretul de baza pentru 550i GT este de 65.275 USD, in timp ce pentru 740i este de 71.525 USD.

Auto News relateaza ca previziunile de vanzari ale oficialilor BMW pentru 5 GT in SUA erau de 4-8.000 unitati pe an. BMW a vandut doar 2.848 unitati GT in 2010 si 720 in primele patru luni ale lui 2011. In schimb, cele mai mari vanzari de BMW Seria 5 break au fost de 2.351 unitati in 2005.

Pentru entuziasti, aceste vesti ar putea aduce si ceva bun. Seful BMW SUA spune ca nu vrea sa piarda din vanzarile de modele break in favoarea Mercedes-Benz, asa ca va pastra in gama BMW Seria 3 break. Zvonurile anterioare indicau faptul ca noul Seria 3 Touring va fi inlocuit de un Seria 3 GT, ipoteza care acum nu mai pare plauzibila.
„Nu renuntam la Seria 3 break pentru ca daca renuntam, clientii se vor duce direct la concurenta”, a declarat el.

In ce priveste readucerea versiunii BMW Seria 5 break, care nu a mai fost lansata pe piata americana datorita vanzarilor de sub 1000 unitati in 2009, O’Donnell spune ca ar putea fi deja prea tarziu pentru generatia actuala de modele.

[Sursa: Automotive News ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account