Zvonuri: Viitorul BMW X1 va avea tractiune fata

BMW X1 a avut un succes masiv pe piata, de la lansarea sa in toamna lui 2009 si pana in prezent fiind vandute peste 300.000 unitati la nivel global. BMW X1 a fost laudat de publicatiile auto si apreciat pentru manevrabilitatea sa, agilitatea, eficienta si versatilitatea sa.

Viitoarea generatie BMW X1 ar putea suferi o schimbare majora. Potrivit publicatiei britanice Autocar, cea de-a doua generatie a modelului SAV premium compact va fi pusa in vanzare in 2015 si va trece de la propulsie la noua platforma cu tractiune fata, care va fi utilizata si de viitoarele modele MINI precum si de viitorul BMW Seria 1 GT care va fi lansat in toamna la Salonul auto de la Paris.

Surse din interiorul BMW au declarat pentru Autocar ca decizia de a renunta la tractiunea spate are legatura directa cu intentiile BMW de a reduce costurile de productie, si de a oferi in acelasi timp beneficii suplimentare la pachet. Cea de-a doua generatie BMW X1 ar putea beneficia de un interior imbunatatit si de gadgeturi noi, datorita spatiului suplimentar rezultat in urma modificarii amplasamentului motorului.

Pentru a reduce si mai mult costurile de productie, BMW X1 va avea in comun cu cea de-a doua generatie MINI Countryman o mare parte din componentele sale de baza. Cele doua modele vor face parte din noua familie de masini compacte denumita UKL.

Primul model care va fi lansat pe baza noii arhitecturi UKL va fi viitoarea generatie MINI. Avand un nume de cod similar celor utilizate de BMW, F56, cea de-a treia generatie de modele MINI va fi lansata pe piata in 2013. Aceasta familie de produse va avea ca scop oferirea a diferite optiuni tehnice pentru tipuri diferite de caroserie.

Mai exista totusi speranta pentru clientii care vor dori un model X1 cu xDrive. Arhitectura cu tractiune fata va fi combinata cu un ambreiaj Haldex care va oferi tractiunea integrala.

Sub capota gama de modele X1 va fi propulsata cu motoarele cu patru cilindri legat de care BMW si-a confirmat deja intentia.

[Sursa: Autocar]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account