Poze spion: MINI F56 hatchback

Viitorul MINI, avand nume de cod F56, va fi prezentat anul acesta, fie la Salonul auto de la Geneva luna viitoare, fie in septembrie la Salonul auto de la Frankfurt. MINI F56 este construit pe o noua platforma cu tractiune fata, care va fi utilizata si de MINI si de modelele BMW FWD. Primul model BMW FWD a debutat sub forma de concept anul trecut in septembrie la Salonul auto de la Paris.

In aceasta perioada o serie de prototipuri sunt in proces de testare intensiva, cele mai recente poze spion fiind surprinse in partea nordica, inzapezita, a Europei.

Realizat sub conducerea luiAnders Warming, noul director de design al MINI, modelul F56 va concura cu Audi A1 si alte marci europene non-premium. Din punct de vedere al designului, proportiile lui F56 sunt similare cu cele ale predecesorului sau, R56. Unele elemente de design, precum farurile sau stopurile, vor primi cateva modificari, fara a se indeparta insa de spiritul marcii britanice.

La interior, vitezometrul clasic, de mari dimensiuni si amplasat central, va fi inlocuit de unul mai conventional, plasat in spatele volanului. Interiorul va primi si el o serie de modificari care il vor plasa la nivelul modelelor mai premium.
Pe langa designul nou si proaspat, BMW va lansa pentru gama MINI si o noua familie de motoare cu trei cilindri. Ne asteptam ca versiunile entry-level MINI One si MINI Cooper sa dezvolte aproape 100 CP, si respectiv 130 CP. Motorizarile mai puternice, Cooper S si John Cooper Works, vor beneficia in continuare de agregate cu patru cilindri, si fiecare ar trebui sa dezvolte o putere putin mai mare decat a generatiei actuale R56.

Noua platforma cu tractiune fata se potriveste si pentru modelele cu tractiune integrala, dar ramane de vazut daca noile MINI vor primi si sistemul de tractiune integrala.

[Foto: tesladrivers.blogspot.com | BimmerToday.de]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account